torsdag den 26. februar 2015

Tærte med skinke, porrer og broccoli.


Denne opskrift er efter min mening én af de absolut mest mættende af slagsen. Målene er på én hel tærte til to personer. For at spare på kalorierne er denne tærte "sideløs" dvs. tærtedejen bruges kun til at lave selv bunden. Der skal bruges en tærteform - jeg vil anbefale str. 20-25 cm.
Ang. skinkestrimlerne. Det er meget forskelligt hvor mange kalorier der er i skinkestrimler. Jeg bruger dem der er 100 kcal pr. 100g. i. Kan du ikke finde dem i den butik du handler, kan du altid benytte alm. pålægs-skinke hvis kcal-tallet er lavt nok. Så kan du selv skære det i strimler :) Hold dig til skinke med under 110 kcal pr. 100 g. i.
I denne tærte til 2 portioner, er der kun 625 kcal pr. person.

Ingredienser:

90g Hvedemel (der kan også bruges fuldkornsmel)
4 mellemstore æg
6g olie
320-350g porrer
100g broccoli
280g fromage fraiche 0,2%
300g skinkestrimler (med ca. 100 kcal pr. 100g)
Ca. ½ dl vand
Hvidløg
Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær porrer og broccoli i små stykker og sæt den til kogning i en 10 mins tid.


Tærtedejen:
Tag en lille smule mel til side til bordet når du ruller dejen ud.
Bland hvedemel og lidt salt i en skål. Tilsæt lidt af vandet ad gangen. Når dejen er en smule samlet, tilsættes olien. Tilsæt vandet indtil konsistensen er som den skal være. Pas på ikke at tilføje for meget, så bliver dejen for klæg, og der skal helst ikke tilføjes mere mel hvis kalorietallet skal holdes.

Rul dejen ud så størrelsen passer med bunden i din tærteform. Bag bunden i ovnen i tærteformen i ca 10 min.

Fyldet:

Hæld grøntsagerne i en si, så vandet kan rende ordentligt af.
Bland æg, salt, peber og 140g fromage fraiche sammen i en skål. Tilsæt skinken og grøntsagerne når de er drænet.
Bland det godt og hæld det i formen.
Der kan som på billedet pyntes med lidt tomat på toppen.

Tærten bages 40-50 min i ovnen ved 200 grader.

Servér en god salat til

Dressing til salaten:

Resten af fromage fraichen hældes i en skål. Der tilsættes 1 fed hvidløg, lidt salt og peber.

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar