Kyllingefilet m. grøntsagsgratin og æblesalat.
Gratin er faktisk ikke kompliceret at lave - hvis du følger denne opskrift.
Denne opskrift kan også benyttes til LCHF. Bare vælg de grøntsager du må spise og tilsæt en del mere ost, samt lav dressing på mayo.
Det står én frit for hvilke grøntsager man vil benytte. Efter min mening er kål, gulerødder og pastinak godt sammen. Jeg har valgt kartoflerne fra pga. for mange kalorier.
Der er ca. 615 kcal i denne opskrift - og målene er som altid pr. person.
Engredienser:
175g kyllingebryst
60g pastinak
75g porrer
60g gulerod
30g rosenkål
80g broccoli
60g spidskål
2 æg
50g cheasy mozzerella 13%
1dl skummetmælk
10g rasp
Salt og peber.
Tænd ovnen på 200 grader
Gratinen:
Start med at hakke alle grøntsagerne i små firkanter. Derefter steges de alle, med lidt salt og peber på, i en stor gryde uden fedtstof. Rør rundt en gang i mellem mens du tilbereder resten af gratinen.
Bland æg, mælk, ost, salt og peber i en stor skål.
Når grøntsager er blevet varmet op og brunet en smule, hælder du dem op i skålen til æggemassen og blander det godt. Herefter hælder du det hele op en et ildfast fad. Du kan selv vælge størrelsen af fadet, men jeg foretrækker at gratinen bliver en 3-4 cm tyk. (Den hæver kun minimalt under bagningen)
Drys med raspen over gratinen og bag den i ovnen i ca. 50 min.
Steg kyllingen på panden uden fedtstof. Husk lidt salt og peber.
Servér en lækker salat til af fx. rucola, et æble, peberfrugt, tomat, agurk og bønnespirer.
Tip til en mild chili-dressing:
40g fromage fraiche
2 teske kaloriefattig kethup
Lidt paprike
Lidt chilipulver
Lidt cayennepeber
Lidt salt og peber
En lille smule sukker/sødemiddel kan også benyttes.
Evt et par dryp citronsaft, hvis du ligger inde med det.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar