Portobello-burger m. sød sennepsdressing og pomfritter.
Burgere hvor der benyttes en portobello-svamp på toppen og en burgerbolle i bunden, så er der også plads til pomfritterne. Nemt og hurtigt at lave og super lækkert. Ønsker man intet kulhydrat, kan man jo lave den som den oprindelige portobello-burger - drop pomfritterne og brug endnu en svampetop til underbolle. En god gang fed ost på toppen og grønne bønner vendt i smør og stegt i ovnen som pomfritter.
Men nu er denne opskrift ikke til LCHF, så vi må gerne få lidt kulhydrat.
I denne opskrift er der ca. 650 kcal i.
Engredienser pr. person:
2 store portobello-svampe
2 store under-burgerboller. (ca. 70g)
135g kartofler
6g stærk sennep (ca. ½ teske)
45g fromage fraiche
3g honning (ca. 1/3 teske)
70g ketchup (lavt sukker indhold)
3g olie (ca. en lille teske)
Løg
Tomat
Salat
Agurk
Salt og peber
Chilipulver
Paprika
Tænd ovnen på 220 grader.
Skær kartoflen i tynde både og læg bådene i en skål. Tilsæt olien, salt, peber, lidt chilipulver og paprika efter behov. Bland det godt og bag dem i ovnen i 25-30 min. på bagepapir.
Man kan i princippet benytte de krydderier man har lyst til, jeg syntes bare denne måde smager bedst.
Burgerne:
Form to hakkebøffer af kødet og steg dem på panden med salt og peber på. Skær stænglen af portobello-svampene og steg også dem på en pande indtil de bliver en smule brune.
Når dressingen herunder er lavet, bygges burgeren som ønsket, med svampen på toppen og med pomfritterne til.
Sød senneps-honning dressing:
Bland fromage fraiche, sennep, honning og lidt salt. Brug denne dressing i bunden af burgeren.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar