søndag den 22. marts 2015

Fløde-tomat gryde m. bacon, pølser og blomkålsris.


Der er lidt inspiration til både LCHF´eren og til den der vil spare på kalorierne. Tusind tak til "den grønne slagter" for det kalorielette alternativ til bacon og nu cocktailpølser... Weehu :)
Denne opskrift mætter fantastisk pga. al fløden, men den indeholder kun ca. 620 kcal ;)
Jeg har måtte droppe risene for at vi kunne nyde fløden og pølserne. Men det var alligevel fantastisk nemt og lækkert - og manden er enig.
Målene er selvfølgelig som altid pr. person.

Ingredienser:

75g koteletter eller skinkeschnitzler i strimler
½ pakke kalkunbacon i strimler
½ pakke "den grønne slagter" cocktailpølser
120g blomkål
100g champignon evt fra glas
50g hakket løg
150g hakket tomat på dåse
110g fløde 18%
10g konc tomat puré
90g broccoli
1 fed hvidløg
salt og peber

Sovsen:

Rist skinkekød-strimlerne, champignon, løg, bacon og pølserne i en gryde. Når de er varmet godt op og brunet en smule tilsættes de hakkede tomater, fløden og den konc. tomatpuré.
Derefter tilsæt hvidløg, lidt salt og peber og kog op. Lad den simre i nogle minutter - også er den egentlig færdig.
Hvis man ønsker det lidt spicy kan man tilsætte lidt chili :)

Kog broccolien i ca 5-7 mins.

Blomkålsris:

Riv blomkålen på den side af rivejernet man river gulerødder med. Kog ca. 1L vand i elkedlen, hæld bomkålsrisene ned i en skål og hæld vandet over. Tilsæt en lille smule salt og lad det stå i 5 min. Derefter dræn blomkålsrisene i en si.

Meget simpel opskrift. Velbekomme!

2 kommentarer: