lørdag den 7. marts 2015

Kylling i rød karry og kokosmælk.


Min ynglings asiatiske opskrift. Den kan være en smule stærk, men man kan selvf selv vælge hvor meget rød karry der tilføjes. Vær opmærksom på at karry-paste er meget salt, så der skal ikke meget salt i derudover.
Jeg forsøgte først at lave den på light kokosmælk, men det er simpelthen for smagsløst, så hellere mindre af det gode :) Det er bedst at bruge en rigtigt wok til denne ret.
Opskriften er pr. person og indeholder ca. 630 kcal.

Engredienser:

150g kyllingefilet
80g kokosmælk
100g ananas fra dåse
1 teske olie
80g løg
ca. 15g rødkarry paste
½ teske alm. tør gul karry
50g babymajs fra dåse
1/4 hønse bouillion terning (ikke opløst i vand)
1 dåse bambusskud
1 stor håndfuld friske bønnespirer
½ Peberfrugt i små stimler
60g risnudler

Rød karry sovs:

Blend halvdelen af løget og halvdelen af ananassen sammen, så det bliver en tyk masse.

Skær kyllingen i strimler og steg dem i wokken. Når de er brunet en smule, så skub dem lidt til side. 

Tilføj olien i wokken dér hvor kødet ikke er og tilsæt den gule karry. Karryen skal bruse en smule, når den er blevet lidt mørkere, så tilsætter du den røde karry og blander. Tilsæt derefter kokosmælken og din løg/ananas masse.
Resten af ananassen og løg skæres i ønskede stykker og tilsættes.
Du kan nu tilsætte den 1/4 hønse bouillion-terning. Kog op.
Tilsæt nu resten af grøntsagerne og kog nudlerne for sig som anvist på pakken.
Smag til med rød karry, salt og peber - igen pas på med salten.

Syntes du den mangler smag til slut, så kan du forsøge med mere revet/blendet løg og en smule mere bouillion terning, med mindre smagen er disse er for markante i sovsen allerede.
Den gode karrysmag kommer fra opvarmningen af den gule karry i starten, så vær sikker på at den bruser godt op.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar